מי שקיבל המלצה מרופא להשתמש במדרסים וטרם התנסה בשימוש בהם יופתע עד מהרה לגלות עד כמה משמעותי הוא טווח המחירים.
טווח מחירים גדול מאוד והבדלי מחיר משמעותיים יש לא רק בין מכונים שונים שמציעים מדרסים אלא אפילו בתוך כל מכון ומכון לאספקת אביזרים אורתופדיים.
בנוסף, יש לציין שהעלות של המדרס איננה תמיד העלות הסופית מבחינת הלקוח. לא מעט לקוחות זכאים לקבל הנחות במחירי המדרסים בכפוף לתנאי קופות החולים. כאשר ההנחות יכולות להגיע לעד מאות שקלים, יש בכך כדי להוזיל באופן משמעותי את העלות.
מדרסים מוכנים או בהזמנה
אי אפשר לדבר על מחירי מדרסים או לשאול כמה עולים מדרסים בלי להתייחס לאופן ייצורם. ככלל, ניתן לחלק את הנושא לשני חלקים – מצד אחד ישנם המדרסים המוזלים. אלה הם מדרסים שמיוצרים במפעלי תעשיה והם נועדו להתאים לנעלים מקובלות, לפי מידות נעליים.
מצד שני, ישנם המדרסים שמיוצרים בהתאמה אישית, לפי מידה מדויקת. אלה הם מוצרים אורתופדיים ייעודיים, שיתאימו אך ורק לאותו המטופל שהזמין אותם. המדרסים שמייצרים על פי הזמנה יהיו תמיד יקרים יותר ולפעמים גם באופן משמעותי יותר מאלה שמוכנים מראש. יחד עם זאת, יש לציין שגם בכל אחד מהסוגים שציינו יש הבדלים לא מעטים במחיר לצרכן.
כאשר רוכשים מדרס מוכן ולעיתים תחליף שנקרא רפידה, ניתן בהחלט למצוא מחירים שאינם עולים על עשרות שקלים מצד אחד אך יכולים להגיע גם למאה, מאתיים וגם שלוש מאות שקלים ויותר. כאשר מעדיפים את הסוג שמייצרים במיוחד, שכולל גם תהליך של לקיחת תבנית הרגל, מדידות, אבחון ולאחר מכן – ייצור, המחירים יכולים להתחיל במאות שקלים ולהסתיים גם באלף, אלף חמש מאות וגם אלפיים ₪ ואף יותר.
החומר ממנו נוצרים מדרסים
מלבד הבדלי מחיר שמתקיימים בשל תהליך ייצור המדרס (בהזמנה או לא בהזמנה, ממוכן או ידני) יש גם הבדלים ברורים שנשענים על חומרי הגלם. ישנם מדרסים שמיוצרים מחומרים זולים מאוד. חומרים כאלה לא רק מעניקים תמיכה מוגבלת לכף הרגל אלא גם נהרסים עד מהרה.
מדרסים שעשויים מספוג פשוט, למשל, שהם למעשה לא יותר מרפידות פשוטות ביותר, יכולים לעלות עשרות שקלים בודדים. מדרסים יותר יקרים יכולים להיות כאלה המשולבים עם סיליקון ודגם יותר מיוחד יוכל להיות עשוי סיליקון בלבד, ללא תוספות. מחירי מדרסים כאלה יכולים לנוע בין עשרות שקלים לבין מאתיים שקלים וגם יותר.
יש מדרסים שנוצרים משכבות רבות, יש מדרסים מלטקס, מדרסים מחומרים בולמי זעזועים ואפילו כאלה שיש בהם אפקט של חימום או מדרסים מגנטים. תוספות כגון מגנט או בולם זעזועים גמיש לא בהכרח תורמות לאיכות המדרס ולעיתים הם טריק לצורך קידום מכירות או מחיר יקר.
מדרסים שיש הצדקה לגבות בגינם מחיר יקר יותר יהיו למשל כאלה מהסוג הביו מכאני וכן מדרסים מוקשחים למשל מגרפיט או חומרים פלסטיים מיוחדים. מדרסים כאלה מאוד עמידים, אך הם לא יתאימו לכל מטופל. הם עדיפים לשימוש לאנשים בעלי גמישות יתר בכף הרגל או כאלה בעלי קשת שקרסה.
גם מדרסים לחולי סוכרת עשויים להיות יותר יקרים. מחירם יכול לנוע בין 200 ₪ לבין מאות רבות של שקלים וגם מעבר לכך. מדרסים ביו מכאניים יכולים לעלות 1000 ₪ ויותר ומדרסים לפי מידה יכולים להגיע גם כן למחירים כאלה בדגמים המצוינים ביותר. לפני הרכישה מומלץ לבדוק בקופת החולים האם קיים הסדר של הנחה. יש מכונים אורתופדיים שהגיעו להסדר עם כל קופות החולים ואילו אחרים – רק עם חלקן.