אנשים רבים סובלים מבעיות שונות בכפות הרגליים. בעיות בכפות הרגליים עלולות לגרום לבעיות בברכיים, בגב, באגן, בכתפיים ובצוואר. על מנת להימנע מכאבים ולשמור על הגוף, ניתן להוסיף לנעליים מדרסים. מדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי שמיועד לטיפול בבעיות שונות של כף הרגל. צריכים מדרסים לנעליים? המאמר הבא הוא בשבילכם.
מדרסים מומלצים- מה זה?
מדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי שנועד להקל על ליקויי יציבה ולטפל בבעיות בכף הרגל. המדרסים, שמוכנסים לנעלי ספורט בדרך כלל, מסייעים בשיפור היציבה, בהפחתת עומסים ובפיזור הלחצים של כף הרגל. מדרסים הם אביזר המיועד לשימוש של אדם אחד בלבד והם לא ניתנים להעברה בין אנשים שונים. הסיבה לכך היא שכל אדם סובל מבעיות שונות בכף הרגל, והעברה של מדרסים המותאמים לבעיה של אדם אחד עלולה לגרום לנזק אצל אדם הסובל מבעיות אחרות.
כאשר מתאימים מדרסים יש לקחת בחשבון את טיב הנעל. במידה שיש לכם נעליים עם זווית עקומה, הכנסת המדרסים אליהם עלולה לפגוע במדרסים והם לא יוכלו לבצע את התפקיד שלהם כנדרש ולתמוך בכף הרגל בצורה המתאימה.
מדרסים מומלצים- מדרסים בהתאמה אישית
מדרסים מומלצים הם מדרסים בהתאמה אישית. ההמלצה שלנו היא לא להתפשר על כך ולבחור במדרסים בהתאמה אישית. אך מהם מדרסים בהתאמה אישית?
מדרסים בהתאמה אישית הם מדרסים המיוצרים לכל מטופל ומטופל באופן אישי על מנת להתאים באופן מדויק למבנה כף הרגל, לתמיכה שהיא צריכה ולמנח הביומכני. מדרסים אלה יתאימו לכף הרגל של המטופל, לבעיה ממנה סובל, למידות כף הרגל שלו ועוד. מדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים ממגוון חומרים שונים כמו קרבון, שעם, עור, פולימרים ועוד. המדרסים הללו ניתנים לשינוי כמו עיבוי, הוספת תמיכה בקשת, התאמה לנעל חדשה ועוד.
ההתאמה למטופל כוללת מספר שלבים שונים ביניהם אבחון כף הרגל והבעיה ממנה סובל המטופל, לקיחת מידות של כף הרגל, בחירת סוג המדרסים והחומר מהם יוכנו וייצור המדרסים המתאימים.
למרות שמדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים באופן ספציפי למטופל, הם מצריכים זמן הסתגלות. לכן, כחלק משלבי ההתאמה על המטופל להגיע לביקורת בה יבדקו כי אכן המדרסים מתאימים וייתכן שיבצעו בהם שינויים מסוימים.
מדרסים מומלצים- השלבים להתאמת מדרסים
כפי שציינו קודם, התאמת המדרסים כוללת מספר שלבים.
- אבחון כף הרגל
השלב הראשון להתאמת מדרסים הוא אבחון של כף הרגל. במהלך האבחון תהיה התייחסות למגוון פרמטרים שונים כמו גובה, משקל הגוף, גיל, מבנה כף הרגל ועוד.
במהלך האבחון יש לקחת בחשבון מה המטרה של המדרסים ולאיזו בעיה מיועדים. לדוגמא, מדרסים לפלטפוס יהיו שונים מאשר מדרסים לריצה.
אבחון כף הרגל יתבצע בשלושה מצבים- ישיבה עמידה והליכה. בכל מצב ייבחנו חלקים אחרים ויבואו לידי ביטוי בעיות אחרות. כמו כן באבחון יש לצלם את כף הרגל.
לאחר שאבחון כף הרגל יסתיים חשוב מאוד להסביר לחייל מה הבעיה בכפות הרגליים שלו על מנת שיידע איך להתמודד איתה.
- בחירת סוג המדרסים
כעת יש לבחור את סוג המדרסים ואת החומר ממנו יוכנו. את החומר יש לבחור בהתאם לפרמטרים שונים כמו הבעיה ממנה סובל המטופל והפעילות היומיומית לשמה צריך את המדרסים.
- לקיחת מידות
לאחר בחירת המדרסים יש לקחת מידות של כף הרגל. יש 3 דרכים אפשריות ללקיחת המידות של כף הרגל של המטופל.
- עמידה- לקיחת מידות של כף הרגל בעומס מלא.
- ישיבה- לקיחת מידות של כף הרגל בעומס חלקי.
- שכיבה בחבישת גבס- לקיחת מידות של כף הרגל ללא עומסים כלל.
- הכנת המדרסים לנעליים
כעת יש להתחיל בהכנת המדרסים בפועל. שלב הכנת המדרסים מחולק למספר שלבים שונים בפני עצמו ביניהם יש להכין שבלונה של המדרס מגבס, על ידי השבלונה יש להכין את המדרס בהתאם לחומר הנבחר ולסוג המדרס המתאים.
- ביקורת
לאחר שקיבלתם את המדרסים החדשים, יש להגיע לביקורת. הביקורת הראשונה תתבצע לאחר כשלושה שבועות בהם המטופל הולך ומתנהל עם המדרסים החדשים. ייתכן מצב בו התאמת המדרסים תעשה מחדש מאחר שכף הרגל דינמית אך לקיחת המידות נעשית במצב סטטי. ייתכנו מספר ביקורות עד שהמדרסים יתאימו באופן סופי.
כיצד נבחר מדרסים מומלצים?
ריכזנו לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור מכון למדרסים מומלצים-
- תיאום פגישה מראש- מומלץ לבחור מכון מדרסים שמתאם לכם פגישה מראש על מנת להתאים לכם מדרסים באופן אישי. כך המכון מפנה לכם זמן לבדיקה יסודית ויבצע התאמה באופן יסודי ומדויק.
- לקיחת מידה על ידי חבישת גבס או על ידי כפפה פולימרית- אחד השלבים של מדרסים בהתאמה אישית הוא לקיחת מידות של כף הרגל. ההמלצה שלנו היא לבחור במכון מדרסים שלוקח מידות של כף הרגל על ידי חבישת גבס או על ידי כפפה פולימרית. לקיחת מידות על ידי אחת מהשיטות הללו תהיה מדויקת יותר. כמו כן, כל מכוני המדרסים המקצועיים והיסודיים משתמשים באחת או בשתיים מהשיטות. לכן, מומלץ לוודא זאת טרם הגעה למכון המדרסים.
- אבחון של כף הרגל- חשוב מאוד לבחור במכון מדרסים שמבצע אבחון של כף הרגל באופן יסודי להתאמת המדרסים. האבחון יכלול צילום רנטגן ומגוון בדיקות. כמו כן האבחון יכלול התאמה לפי פרמטרים כמו גיל, גובה, משקל ועוד. בסוף האבחון חשוב שיסבירו למטופל ממה הוא סובל על מנת שיידע מה הדרכים לפתרון. כמו כן, מומלץ להסביר למטופל מה המדרסים המומלצים למצבו.
- איש מקצוע- מומלץ לבחור במכון מדרסים המעסיק אנשי מקצוע מנוסים ומומחים. חשוב שהאבחון יתבצע על ידי איש מקצוע מתחום המדרסים, האמון על רפואת כף הרגל ומכיר את עולם המדרסים.
- מכון המייצר את המדרסים- מומלץ לבחור במכון מדרסים שמייצר את המדרסים בעצמו.